A nagy sikerű rendezvénynek az MTK Budapest júliusban átadott atlétikai centruma adott otthont, a Lantos Mihály Sportközpontban.

Atlétikai ünnep a Lantos Mihály Sportközpontban – A hétvégén rendezték meg a 3. Atlétikai Magyar Szuper Liga döntőt 

A nagy sikerű rendezvénynek az MTK Budapest júliusban átadott atlétikai centruma adott otthont, a Lantos Mihály Sportközpontban. 

 

 

 

Forrás: mti.hubreuerpress.com

Az esemény pénteki beharangozó sajtótájékoztatóján Deutsch Péter, a házigazda MTK ügyvezető elnöke elmondta, hogy a létesítményfejlesztés keretében reményeik szerint egy-másfél éven belül egy fedett csarnokkal is bővül a Lantos Mihály Sportközpont. Kiemelte, hogy a klubnak közel ötven atlétája van, közülük a legnagyobb név a U23-as Európa-bajnok Krizsán Xénia, az idei felnőtt Európa Bajnokságon negyedik helyet elért hétpróbázó úgy fogalmazott, hogy ma Magyarországon nincs olyan pálya, mint az MTK kék-fehér színű rekortánja.

Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke ismertette, a riói játékokon a legjobb 16 között végzett magyar atléták mindegyike részt vesz a hétvégi versenyen, köztük a bronzérmes súlylökő Márton Anita is.

Spiriev Attila, a MASZ sportigazgatója hangsúlyozta, hogy a Gyulai István Memorial és az országos bajnokság után a harmadik legfontosabb magyarországi verseny ez a szuper liga döntő, amelyen minden számban a legjobb nyolc atléta állhat rajthoz. A teljes pénzdíj a bónuszokkal a 26 millió forintot is elérheti, ám ez eredményhez kötött, azaz maga a győzelem, illetve a helyezés nem jár automatikusan pénzdíjazással.

A jelentős versenyen a Rio de Janeiróban megrendezett olimpia résztvevői közül Szabó Barbara magasugrásban, Zsivóczky-Farkas Györgyi távolugrásban, Helebrandt Máté pedig 10 kilométeres gyaloglásban győzött a budapesti Lantos Mihály Sportközpontban zajló 3. Atlétikai Magyar Szuper Liga döntőben. A súlylökésben olimpiai bronzérmes Márton Anita egyéni csúcsot ért el diszkoszvetésben a budapesti Lantos Mihály Sportközpontban rendezett 3. Atlétikai Magyar Szuper Liga döntő vasárnapi versenynapján.